Händelsen inträffade förra sommaren på en arbetsplats i Norrköping. Mannen, som är i 70-årsåldern, jobbade inte i verksamheten men är nära släkt med ägarna och brukade därför ofta vara på plats.

Enligt kvinnan, som är i övre tonåren, hade han även tidigare varit närgången, men den här dagen gick han längre. Inne i ett litet och undanskymt utrymme i lokalerna började mannen plötsligt kyssa kvinnan på kinderna, halsen och munnen samtidigt som han höll om henne.

Kvinnan tryckte bort mannen, men kunde inte ta sig ut ur det trånga rummet. I stället kom mannen närmare igen och tog henne först på brösten för att sedan smeka henne över kroppen.

Trots att kvinnan, för att freda sig, då smet in på en toalett så slutade inte mannen. Han försökte i stället att slita upp dörren och bad att få följa med in, samtidigt som han tog sig själv på könet.

Kvinnan lyckades till slut ta sig ut från lokalen, men både kollegor och anhöriga har senare vittnat om att hon var rejält skärrad efter händelsen.

Den utpekade mannen har nekat till brott och säger i stället att det var kvinnan som bad honom om kindpussar, men att ingenting annat hände. Hans förklaring är i stället att kvinnan har hittat på allting som en hämnd för att hon inte skulle få jobba kvar på arbetsplatsen.

Detta har kvinnan i sin tur nekat till och Norrköpings tingsrätt avfärdar också mannens förklaring i sin dom. De anser i stället att kvinnans historia är trovärdig och att den får starkt stöd av andra vittnen.

Därför döms nu mannen för sexuellt ofredande. Straffet blir villkorlig dom och han ska även betala 5 600 kronor i dagsböter och 7 000 kronor i skadestånd till kvinnan.