Det är 15-åriga Tilde Wernerssons idé och engagemang som kommit till stor glädje hos Barncancerfonden östra. När hennes yngre systrar Emmy och Tuva drabbades av cancer kände Tilde Wernersson att hon ville göra något för att stötta barn med cancer.

– Jag ville hjälpa vår egen förening inom Barncancerfonden och då kom jag på att vi skulle kunna göra pärlarmband, berättar Tilde Wernersson.

– Det började med att vi sålde till människor som vi känner, men sedan spred det sig snabbt via vår Facebooksida Bu Cancer. Vi har fått beställningar från hela landet och vi har även skickat armband till bland annat USA, Norge och Danmark.

Artikelbild

| Tilde Wernersson är glad över att hennes pärlarmband lyckats samla in över en miljon kronor till Barncancerfonden östra.

Pärlarmbandet kostar 100 kronor och pengarna går direkt till Barncancerfonden östra. Där har pengarna gjort skillnad för familjer som är drabbade av cancer.

– Föreningen har köpt en fjällstuga i Vemdalen och bidrar till läger i både Sverige och Danmark. Det känns bra i hjärtat när jag kan göra något fint samtidigt som andra kan vara med och göra något bra, säger Tilde Wernersson.

I höstas bjöds familjen Wernersson till Stockholms slott för ett möte med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel som hört talas om Bu Cancer.

– Det var häftigt, säger Tilde Wernersson. De tyckte att det här var jättebra och det var roligt att få träffa dem.

Artikelbild

| 15-åriga Tilde Wernersson och hennes familj har gjort Bu Cancer-armband i tre år.

Pärlandet går vidare hemma i Svärtingevillan och just nu finns ett lager färdiga armband. Familjen pärlar tillsammans när tid finns.

– Vi fortsätter när vi kan och orkar. Det här sprider så stor glädje, säger Tilde Wernersson.