Ibland, om du har tur, kan du se hans små konstverk. Innan någon plockar ned dem. Ett slags pärlplattegraffiti. Senast har några en del Norrköpingsbor lagt märke till hans scen ur Mumintrollet. Med ett brunnslock och ett rör som grund har han skapat något helt annat. Till munterhet för många.

– Ja. Det är många som gillar det jag gör. Men inte alla. Ibland försvinner det jag gjort snabbt och ibland för det sitta kvar en längre tid. Jag vet inte om det beror på att folk gillar det eller bara är irriterade, säger Norrköpingsbon Tobias Sandin.

Att han gör det här handlar om att han vill ge Norrköpingsborna lite färg på annars gråa ytor. Men han har också ett annat syfte.

Artikelbild

| Konstnären själv.

– Det offentliga rummet är så fullt av reklam. Jag gillar att ge något annat som inte bara handlar om kommersialism. Det är också något som ger mig något att göra tillsammans med min dotter när det är gråa dagar, säger han.

Verken finns spridda över Norrköping och ibland en blinkning till 1980-talet och tidiga tv-spel. Som exempelvis Super Mario Bros. Ibland handlar det om andra "kändisar". Harry Potter-tema finns i repertoaren.

– Det funkar bra med pixlarna som de gamla spelen hade. Men det är viktigt att det passar in på platsen, säger Tobias Sandin.

Han försöker också att vara aktuell i sina verk. Som exempelvis för några år sedan när clowndebatten rasade som värst. Då gjorde han en clown i pärlor.

Artikelbild

| Så här blev det...

– Jag försöker att kommentera det som är aktuellt och tycker om att göra det, säger han.