Det var strax före klockan 10 den 5 december förra året som utbildningsledaren och en elev blev stoppade när de var ute och körde i en bil som det var körförbud på.

– Vi hade haft bilen avställd, men var på väg för att besikta bilen. Jag hade tänkt att eleven skulle få göra en säkerhetskontroll samtidigt, säger ägaren till trafikskolan.

Men polisen som stoppade bilen ville inte lyssna, berättar ägaren.

– Han var otrevlig och tyckte jag skulle skriva på böterna fast man, enligt lag, har rätt att åka med ett avställt fordon till en verkstad för besiktning. Jag tyckte det var dumt att de inte bara kunde släppa iväg oss, säger ägaren till bilskolan.

Han blev irriterad på polisen, som han menar hade en dålig attityd.

– Jag skulle aldrig ha kört en bil som inte var trafiksäker, men det gick inte att prata med honom så jag sade " vi ses i rätten".

Den polis som gjorde trafikkontrollen har dock en annan version av händelsen. I sitt avrapporterings-PM skriver han att "det hela känns inte så trovärdigt eftersom (ägaren till trafikskolan) har en elev i bilen".

Nu har åtal för brott mot fordonsförordningen väckts mot körskolans ägare och en väntande huvudförhandling väntar.

– Det är jättetråkigt att det blev så här. Tio minuter efter att vi stoppades var bilen besiktad, hävdar ägaren till trafikskolan.