Vid 01.10 natten till lördag larmades polis och räddningstjänst till en bilbrand på Timmermansgatan i Hageby. En personbil ska där ha stått i brand med ytterligare en bil som stod precis bredvid. Räddningstjänsten kunde dock släcka branden utan att den spred sig.

01.30 var det dags igen. På gångavstånd från den första platsen brann det då i en bil på Svarvaregatan. De värsta lågorna släcktes dock med brandsläckare innan räddningstjänsten kom till platsen och kunde ta över.

- Bilen på Svarvaregatan var en civil polisbil. Det var polispatrullen själva som släckte bilbranden. De var på platsen med anledning av handgranaten som hittats på Limmaregatan, säger Kristian Malzoff, länsvakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Knyter ni samman de olika händelserna?

- Det skulle kunna finnas något samband men det hade bara varit spekulationer. Vi vet helt enkelt inte just nu, säger Kristian Malzoff.

Vid 02.45 inträffade det ytterligare en bilbrand, denna gången vid Ättetorps kyrka i Åby. Vid samtliga tre bilbränder har polisen upprättat anmälan om skadegörelse genom brand.