Ett av de mindre partier som ställde upp i valet till Norrköpings kommunfullmäktige är Landsbygdspartiet som fick 484 röster.

– Vi får väl vara nöjda med valresultatet med tanke på våra knappa resurser, säger Åke Karlsson, Landsbygdspartiets förstanamn i Norrköping.

– Vi var bara en handfull personer som jobbade inför valet och vi blev så trötta så vi orkade inte ens hålla valvaka.

Artikelbild

| "Vi får väl vara nöjda med valresultatet med tanke på våra knappa resurser", säger Åke Karlsson, Landsbygdspartiets förstanamn i Norrköping.

Åke Karlsson lyfter fram att Landsbygdspartiet gick starkt framåt i både Kinda och Söderköping och att man nu kommer att jobba med bland annat äldreboenden som prioriterad fråga.

– Vi har inte gett upp. Vi ska snart ha ett möte där vi går från interimstyrelse till en riktig lokalavdelning och vi bidrog säkert till att det pratades landsbygdsfrågor så mycket inför valet, säger Åke Karlsson.

Trygghetspartiet fick 48 röster i Norrköpings kommunval och nu ska partiets tio medlemmar i Norrköping ha ett möte där man drar upp riktlinjerna för det fortsatta arbetet.

– Det viktigaste för oss är att nå ut med vårt budskap och få nya medlemmar, säger Micke Vennström, niondenamn i kommunvalet.

Artikelbild

| "Det är mycket viktigt att vi syns och driver opinion", säger Erik Pettersson, Kommunistiska partiet i Norrköping.

– På så sätt kan vi få ekonomi och gå vidare i vårt arbete där hälso- och sjukvårdsfrågor kommer att ha en viktig roll.

Trygghetspartiet förväntade sig inte så många röster eftersom man startade i mars och någon valkampanj blev det inte.

Ett annat utmanarparti i Norrköping är Medborgerlig samling som fick 178 av rösterna i kommunfullmäktigevalet.

– Årets val var lite av ett test för oss och vi är jättenöjda, säger Pether Ärlemalm, ordförande för partiet i Östergötland.

– Nästa val är det skarpt läge och för att lyckas i rikspolitiken behöver vi finnas lokalt, så nu ska vi jobba med vårt lokalpolitiska program i Norrköping.

Peter Ärlemalm säger att man backar upp lokala politiker som exempelvis Sophia Jarl (M), Juno Blom (L) och Staffan Danielsson (C) och att arbetet nu accelererar.

Kommunistiska partiet fick 206 röster i Norrköping och arbetet med att driva opinion och öka antalet medlemmar fortsätter.

– Inskränkningar i strejkrätten och pensionsfrågan är viktiga frågor vi jobbare vidare med. Enträget arbete ger resultat och det är mycket viktigt att vi syns och driver opinion, säger Erik Pettersson, Kommunistiska partiet.

– Vårt parti fick ett mandat i Ludvika kommunfullmäktige, men det har tyvärr försvunnit i media eftersom ett annat parti i kommunen (nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, reds. anm.) fått all uppmärksamhet.