Två hårfrisörer rök ihop – slogs med sax

Med sin sax slog en frisör sin kollega. Nu döms han bland annat för misshandel.

Två frisörer började slåss. Nu döms den ena för misshandel och olaga hot.

Två frisörer började slåss. Nu döms den ena för misshandel och olaga hot.

Foto: TT

Norrköpings kommun2019-11-17 14:00

De två männen hade arbetat två år tillsammans på en frisörsalong i Norrköping. Fram till den 12 september förra året hade de inte haft någon konflikt.

Den här dagen uppstod dock en ordväxling i salongen. Innan de skulle sluta hotade den ena mannen den andra och sa att han skulle komma hem till honom och slå honom.

Lite senare började männen bråka i ett trapphus. Den ena mannen gick emot den andra med en kniv i handen, efter att ha vevat med kniven gick han upp till sig igen.

Men bråket var inte över – lite senare återkom gärningsmannen, den här gången med en väska då han skulle iväg och klippa en vän. Ur väskan plockade han upp en sax som han slog i huvudet på sin kollega. 

– Jag fick ont av slaget. Det blödde och jag fick en bula, har den slagne mannen uppgett i förhör.

Norrköpings tingsrätt gör bedömningen att gärningsmannen gjort sig skyldig till misshandel och olaga hot. Målsägande har enligt rätten berättat på ett trovärdigt sätt. Hans uppgifter får också stöd av vittnesförhör, två av offrets vänner blev nämligen vittnen till händelsen.

Gärningsmannen, en 58-årig Norrköpingsbo, förnekar det olaga hotet – han har aldrig hållit i en kniv. Han medger att han slagit sin kollega, dock inte med en sax. Han hävdar att han agerat i självförsvar.

Påföljden blir skyddstillsyn med samhällstjänst 60 timmar. Då 58-åringen sedan tidigare förekommer i belastningsregistret så är det enligt tingsrätten inte aktuellt med villkorlig dom.

Mannen ska även betala skadestånd till sitt offer på 5 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!