"Vi har märkt att lokalföreningen för SD Norrköping är mer intresserad av att iscensätta interna konflikter och att sätta jaget före laget, och vi har därför valt att lämna partiet för att istället kunna fokusera på politiken", skriver de två nya avhopparna i ett pressmeddelande och förklarar att de själva engagerade sig för att försöka förändra samhället till det bättre.

Robert Cederlund och Anette Kemgren är de båda nya avhopparna.

– Hade jag inte varit medlem i Sverigedemokraterna och bott i just Norrköping så hade jag antagligen varit kvar i partiet. Det är bara lokalföreningen i Norrköping som ser hårt arbete som ett hot mot dem som bara vill sitta på betalda poster, säger Robert Cederlund.

Han förklarar att han inte vill nämna några namn och att han inte har något otalt med själva partiet.

Strax efter valet i höstas valde Jan Petersson, som varit ordförande i partiet att lämna, men har fortsatt att sitta kvar i kommunfullmäktige som partilös.

Tillsammans valde de tre tidigare Sverigedemokraterna under gårdagens fullmäktigesammanträde att stödja Moderaternas förslag om fördelning av platser i de kommunala bolagen. Inte av lojalitet med partiet, utan för att ändra det Socialdemokratiska styret som bolagen haft under decennier, skriver de i pressmeddelandet.

Vi har sökt Darko Mamkovic, gruppledare för SD i fullmäktige, men ännu inte lyckats få kontakt med honom.