Strax före klockan 23.30 på fredagskvällen larmades räddningstjänsten om en trafikolycka på E22 vid Navestad i Norrköping.

– Det var en bil som kört in i sidan på en annan bil. Det var en rejäl krock, konstaterar Lars-Göran Nilseryd, befäl vid polisens regionledningscentral.

Två personer och en hund färdades i bilarna, varav den ena var en väktarbil. 

Artikelbild

En kvinna satt kvar i den andra bilen, varför dess tak fick klippas bort för att få ut henne på ett säkert sätt, enligt Mikael Kalered, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

– Båda personerna avtransporterades med ambulans till Vrinnevisjukhuset i Norrköping, säger operatören vid SOS Alarm.

Enligt en bulletin från sjukhuset vårdades kvinnan, som är i 60-årsåldern, för allvarliga skador. Den andre föraren, en man i 45-årsåldern, hade endast lindriga skador och kunde skickas hem efter kontroll.

En uppdatering från Region Östergötland på söndagsmorgonen informerar om att tillståndet nu är stabilt för den 60-åriga kvinnan, men att hon stannar kvar på sjukhuset för observation tillsvidare. Den 45-årige mannen har skickats hem.

Hunden togs om hand av väktare och kördes hem.

E22 stängdes av i båda riktningar under tiden som räddningsarbetet pågick, men vid midnatt släpptes trafiken åter fram igen.