Jättearrangemanget O-Ringen i orientering genomförs med Norrköping som huvudort under perioden 20–28 juli 2019. Omkring 20–25 000 deltagare, inklusive medföljande familjemedlemmar och vänner, beräknas göra Norrköping till sitt tillfälliga hem under den aktuella veckan. Kraven på boenden är således stora. Jättecampingen på Himmelstalund, kallad O-Ringenstaden, beräknas kunna ta emot 10 000 personer. Många väljer hotell eller vandrarhem.

Men det behövs också privata boenden.

Nu gör O-Ringen och Norrköpings kommun ett gemensamt upprop för att få ännu fler Norrköpingsbor att hyra ut sina villor, lägenheter, sommarstugor eller husvagnar. Hittills har 124 privatboenden lagts in i den speciella portalen för ändamålet.

– Det är en chans för boende att tjäna lite extra samtidigt som man är med och hjälper till att skapa den folkfest som O-Ringen är, säger Tomas Öberg, generalsekreterare för O-Ringen 2019 i ett pressmeddelande.

– Det brukar vara ett stort intresse för de här bostäderna, men vill man vara så gott som säker på att få hyra ut ska man lägga upp bostaden nu i oktober. När man anmäler sitt deltagande brukar man också vilja lösa boendefrågan. Därför är det högt tryck i bostadsportalen under oktober. Den som anmäler sitt deltagande i O-Ringen innan den 1 november erbjuds en rabatt.

Den som vill hyra ut sin bostad gör det enklast via O-Ringens hemsida.