Det var söndagen den tredje december som en man gick in på bingohallen på Slottsgatan i Norrköping. Med vad som uppfattades som en pistol hotade han ett antal funktionärer och besökare, och tillsammans med en andra rånare som anslöt sig senare lämnade han lokalen med ett par tusen kronor i kontanter och en privat handväska.

Men hur gärningsmännen tagit sig till platsen, och hur de tagit sig därifrån, hade polisen ingen aning om, berättade Thomas Månsson, tillförordnad chef för Norrköpingspolisens avdelning för grova brott, dagen efter rånet. Och han flaggade redan då för att det kunde bli svårt att utreda brottet.

Nu, en knapp månad senare, har utredningen om grovt rån också blivit nedlagd, meddelar Thomas Månsson.

– Vi hade helt enkelt inga trådar att dra i. Vi höll ju förhör med de som drabbades och så kollade vi upp en del uppgifter och jämförde dem. Men slutresultat blev att i går så lades utredningen ner, säger han.

Avgörande för beslutet var också att polisen inte kunnat säkra någon teknisk bevisning från platsen, förklarar han vidare.

Hur ser du på att ni tvingas lägga ned utredningen?

– Det är klart att det är ett allvarligt brott mot dem som var där. Man använde våld, och fick med sig kontanter, så det är klart att det är beklagligt att lägga ned det, säger Thomas Månsson.