Det var den i april förra året som en ordningsvakt blev vittne till stölden inne på Dominogallerian. Efter att ha stoppat 20-åringen fick han två knytnävsslag i ansiktet och flera sparkar mot kroppen, innan en annan vakt kunde komma till undsättning.

Några månader senare befann sig 20-åringen på Mirum Galleria. Denna gång hotade han att döda en ordningsvakt som försökte avvisa honom – samtidigt som han sprätte med benen för att komma loss. Polisen hittade senare sex tramadoltabletter på honom.

I juli samma år ertappades han med över 10 gram cannabis och en skruvmejsel i centrala Norrköping.

20-åringen döms nu på samtliga åtalspunkter: våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, två fall av våldsamt motstånd, två fall av ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Påföljden blir skyddstillsyn med särskild föreskrift om behandling inom frivården.

Utöver det ska han betala 9 000 kronor i skadestånd för kränkning samt sveda och värk till vakten som han angrep i april.

Fotnot: I en tidigare version av den här artikeln stod det att båda händelserna inträffade på Mirum Galleria. Det var fel och vi ber om ursäkt för detta.