Om händelsen är kopplad till hennes kandidatur till EU-parlamentet vet hon inte. Men om det är så tänker hon inte låta sig påverkas.

– Jag har flytt från ett odemokratiskt land. Det är därför jag är här, säger Naima Bahnam Johansson, som kom till Sverige från Syrien för snart 30 år sedan.

Polisen uppger att man ser extra allvarligt på händelser som drabbar politiskt aktiva. Men i det här fallet har ärendet redan lagts ned eftersom man inte har några bevis eller uppslag att utgå från, uppger Norrköpingspolisen på fredagen.

Artikelbild

| Gatstenen ligger kvar på golvet i salongen.

Redan innan skadegörelsen skedde hade det varit några intensiva veckor för Naima Bahnam Johansson. Men då på ett positivt sätt. En höjdpunkt som hon särskilt nämner är att få kampanja tillsammans med sin partiledare Jimmie Åkesson.

Naima Bahnam Johansson står på plats 27 på partiets lista (26 om man räknar bort nyligen uteslutna Kristina Winberg). Hennes viktigaste fråga är att bekämpa kvinnoförtrycket i samhället.

– Det var därför jag flydde från Syrien. I Sverige får man släppa ut håret, träffa folk och vara den man är, säger hon.

Partiets toppnamn Peter Lundgren erkände i veckan att han tagit på en kollegas bröst under ett SD-arrangemang. Men Naima Bahnam Johansson vill inte uttala sig om huruvida hon tycker att han borde lämna sin post efter övergreppet.

Artikelbild

| I över 20 år har Naima Bahnam Johansson drivit sin salong på Gymnastikgatan.

– Jag kan inte döma andra för vad de gör eller inte gör. Inget parti är perfekt. Vi är människor också, säger hon.