Det var markägaren själv som under torsdagen upptäckte att allt inte stod rätt till i fårhagen.

Där låg tre rivna får och efter kontakt med länsstyrelsen fick man det bekräftat.

Vargen var tillbaka.

Artikelbild

| Skyddsjakten på vikbolandsvargen är slut - utan några spår efter djuret. Den senaste rivningen, som skedde i onsdags i Mem, tillskrivs nu en räv. Här bilder från tidigare rivningar.Arkivbild: Therese Jahnson/Thomas Möller/Fredrik Jonson

"Ingen tvekan"
- Det råder ingen tvekan, säger jaktlagets ledare Lars Ståhl, till NT. Det har också viltexperten på länsstyrelsen, Lasse Larsson, konstaterat.

Skyddsjakten gick ut vid midnatt och många trodde att vargen hade lämnat området.

Thomas Modin, rovdjursansvarig på länsstyrelsen, säger att man inte haft en enda konstaterad iakttagelse av vargen sedan den senast rev får och det är över en månad sedan.

De rapporter som kommit in sedan dess ger han inte så mycket för.

Artikelbild

- Den sågs för nio dar sen i Kuddby, kontrar Lars Ståhl. Och det är inte första gången den har varit i just den här hagen. Och en varg brukar komma tillbaka.

Jaktlaget, med Lars Ståhl i spetsen, ska ta kontakt med Naturvårdsverket i dag, fredag, för att försöka få till en fortsatt skyddsjakt och en så snabb handläggning som möjligt.

Artikelbild

Fortsatt skyddsjakt
På onsdagen förmodades den jagade vargen ha slagit till igen, då ett får hade rivits, också det i Östermem.

Men nu har det visat sig vara en räv som hade skadat tackan.

Artikelbild

| Lasse Ståhl. Foto: MIKAEL STRAND

Om det nu blir en fortsatt jakt på vargen beror på hur ansökan behandlas av Naturvårdsverket och av länsstyrelsen, men är vargen borta och som i det här fallet inte varit synlig på länge, så är det knappast troligt att jakten får fortsätta.

- Meningen med den här jakten var att få bort just den här vargen som orsakat skada. Kommer det in en ny varg så ska vi ju inte skjuta den, säger Thomas Modin.