Om man under måndagsmorgonen ringde migrationsverkets möttes man av en hotfull röst istället för ordinarie. Det uppgav SVT. Den hotfulla rösten ska ha väst: ”Jävla Migrationsverket”.

– Det är flera som har ringt in och vi undersöker saken just nu, berättade Linn Nilsson, presskommunikatör på Migrationsverket till SVT.

På verkets egen Facebooksida bekräftade man klockan 09.00 man att hade tekniska problem med sin telefoni:

”Vi har för tillfället tekniska problem med vår telefoni. Det gör att det kan vara svårt att komma fram till Migrationsverkets kontaktcenter. Vi arbetar med problemet med högsta prioritet och beklagar de besvär detta kan orsaka”.

När vi ringde växel vi 9.18 verkade det som om växeln fungerade som den skulle.

Myndigheten bekräftade även uppgiften för TT.

– Det har varit svårt att komma fram, och vi har hört det inspelade meddelandet. Sedan klockan 09:15 ska det gå att komma fram som vanligt igen, säger presskommunikatören Irene Sokolow till TT.

Än så länge vet Migrationsverket inte hur händelsen kunnat inträffa.

– Vi undersöker det just nu. Vi ser mycket allvarligt på detta, ärendet har högsta prioritet och vi jobbar för fullt. Det är viktigt att de som ringt kan komma fram och veta att det är till Migrationsverket de ringt, säger Sokolow.

Även Kriminalvården hade under måndagen problem med sin växel enligt egna hemsidan. "Tele2 har störningar med sin företagstelefoni. Det kan vara svårt att ringa till eller från Kriminalvården. Vid brådskande pressärenden kontakta vår pressjour."

Sjöfartsverket meddelade klockan 08.00 störningar via sin hemsida. "För närvarande kan inte Sjöfartsverkets kundstöd eller MSW Support ta emot ärenden via telefonsamtal. Detta är felanmält och felsökning pågår men tyvärr finns ingen estimerad klartid. Kunder hänvisas att maila."