Under måndagen fick SD:s gruppledare i Norrköping ägna sig åt mycket matematik. Genom en ökning på 3,8 procent fick hans parti 15,6 procent i kommunvalet och utökar med fyra mandat till totalt 14 platser i fullmäktige.

– Jag sitter just nu och räknar, vi kommer att få flera platser i de flesta nämnderna också. Men det är inget problem, vi har gott om namn på våra listor, säger Darko Mamkovic.

Han räknade även på olika alternativ över hur Norrköping kan styras då Kvartetten i nuvarande stund har 41 mandat och är i minoritet.

– Rent teoretiskt finns det flera varianter. Mest sannolikt är ju att Kvartetten tar hjälp av MP, då får de ju majoritet. Men om jag får spekulera så är det ju också en möjlighet att vi och M får med oss två av L, C eller KD. Då kan vi styra ihop.

Men tror du att de partierna vill samarbeta med er?

– Ska jag vara ärlig ... nej. Tyvärr tror jag inte att de hör av sig till oss. Det är synd, Norrköping skulle behöva nytt blod och ett nytänkande.

Han utvecklar:

– Jag hoppas att de andra partierna nu kan säga "okej, det här är inte samma gäng som för fyra år sen". De som jobbat med mig i KF har sett att jag kan kompromissa och samarbeta.