Mässan i Åby tennisklubb är ett arrangemang av Kvillinge Villaägareförening och Norrköpings kommun och ett 15-tal utställare medverkar.

– Mässan vänder sig till alla som vill skaffa mer kunskap och vi bjuder både på utställare och intressanta föredrag, säger Lennart Petersson,initiativtagare från Kvillinge Villaägareförening.

– Solenergi är lönsam redan idag och jag tycker alla som är intresserade ska träffa flera företag som gör den här typen av installationer och be om offerter så att man kan jämföra.

Lennart Petersson fick idén till mässan förra året och tog kontakt med Norrköpings kommun och nu jobbar man gemensamt för att skapa en lyckad mässhelg i Åby. Elproduktion med egna solceller, ekonomi, bidragsformer, bygglov och inkoppling på nätet är ett par områden som dyker upp under mässan.

– Det finns relativt många bra tak här att ha solcellsanläggningar på, säger Per Sjöström, energirådgivare vid Norrköpings kommun.

– Vi tar också med oss kollegor från bygglov på mässan som kan svara på frågor som rör just den biten.

Lennart Petersson, som arbetat med energi i hela sitt yrkesliv, är glad att mässan äntligen ska bli av.

– Vi måste utnyttja våra naturresurser klokt, säger Lennart Petersson.

– Jag tänker mycket på de här frågorna och klimatförändringarna har gjort att många nu verkar ha fått upp ögonen för solceller. Det är positivt.

Villaägare och lantbrukare i Norrköping, Finspång, Söderköping och Valdemarsviks kommun har bjudits in till mässan som är öppen för alla och har fri entré.