Det var omkring klockan 03 under natten mot söndagen som två ordningsvakter, omkring 45 respektive 30 år gamla, attackerades vid en pub på Prästgatan i centrala Norrköping.

Enligt uppgifter till NT var ordningsvakterna anlitade av puben. De bekräftas av polisen.

– De attackerades och blev huggna med kniv av två gärningsmän, förklarar stationsbefäl Lars Engström vid Norrköpingspolisen strax före klockan tio på söndagsförmiddagen.

Artikelbild

De misstänkta männen, båda i 20-årsåldern, greps en kort stund efter händelsen – och det efter att vittnen som såg vad som hänt ingripit.

– Gärningsmännen blev övermannade av allmänhet, som brottade ner dem och höll dem kvar till polisen kom och kunde gripa dem, säger han.

Männen fördes till polishuset i Norrköping, där de fram till söndagsmorgonen fått nyktra till. Under dagen ska de förhöras, som misstänkta till två fall av försök till mord.

De båda ordningsvakterna skadades allvarligt vid attackerna och fördes till Vrinnevisjukhuset med livshotande skador. Tillståndet bedömdes på söndagsmorgonen som stabilt, men de vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Artikelbild

Enligt vad NT erfar ska också en av de misstänkta gärningsmännen ha skadats vid attackerna. Region Östergötland meddelar att en man i 20-årsåldern kom till Vrinnevisjukhuset med lindriga skador i samma ärende som de två ordningsvakterna, men mannen kunde snart lämna vården i sällskap av polisen.

– Det kan vara så att en av de misstänkta har fått någon form av skada, men jag vill inte kommentera det, säger Lars Engström.

Polisen har gjort vissa beslag efter attackerna, men om något vapen hittats vill Lars Engström inte kommentera. Polisen kommer att fortsätta sin utredning med förhör med de misstänkta, samt med vittnen.

Strax före lunchtid anhölls de båda misstänkta männen av åklagare, men den ena släpptes under söndagen.

 

LÄS MER: Ytterligare en knivskärning – vid Folkborgen.

LÄS MER: Så är skadeläget efter de två knivskärningarna i staden.