Det blev tre år för Pig 'n' Hen på Hospitalsgatan. Nu väljer Östgöta Kök att öppna ett nytt ställe, med ny profil, i lokalerna. Thomas Hallgren, som tillsammans med sin kollega Karin Elebring startade restaurangkoncernen Östgöta Kök 2005, berättar vad som händer.
– Vi har känt det ett bra tag och planerat för det här. Det är inte en fråga om ekonomi. I början av april eller kanske månadsskiftet mars/april, öppnar vi vår nya bistro Rot i Pig `n`Hens lokaler. Man kan säga att det är lite tillbaka till våra rötter när det gäller matlagning. Svenskt och med råvaror som är nära, helst lokala, säger han.
Är det här något som kunderna efterfrågar?
– Ja. Det betyder alltmer i dag. Många funderar över klimatet och då vill man veta mer om vad som finns på tallriken. Jag tycker att det är spännande och en utmaning för oss, säger Thomas Hallgren.
Han beskriver Rot som en naturlig bakficka till Gin som ligger precis bredvid. Prisläget blir också lägre än på Gin.
– Här är det lite enklare än när du äter en avsmakningsmeny, som på Gin. Här kan man beställa från en à la carte-meny och ta sig ett glas. En griffeltavla, med vad huset bjuder på för dagen, kommer att fungera som ett komplement till menyn, säger han.
Enligt Thomas Hallgren är sista dagen som Pig 'n' Hen är öppet den 6 mars. Efter det håller lokalerna stängt och man bygger om för att öppna i början av april. Han säger också att det nya stället beräknas erbjuda luncher till hösten.