Allt började 1998, i en lite oansenligt lokal i Hageby. Kocken Jonas Dillqvist, som var lärare på Marieborgs folkhögskola i ett projekt där invandrarkvinnor skulle lära sig laga mat, ville ge projektet en chans efter att det avlutats. Så han bestämde sig för att fortsätta med den minimala cateringfirman som det utmynnat i tillsammans med två av kvinnorna.
– I början sålde vi bara för ett par hundralappar om dagen. Och vi hade våra stamkunder. De kom nog mest för att stödja vår lilla verksamhet, säger han med ett skratt.
Men det var tufft. Det gällde att hitta lösningar för att dra kunder. Jonas Dillqvists idé om att annonsera på flygblad efter kockar, kallskänkor och receptionister fick allmänheten att undra.
– Det var inte så många som sökte jobben, tur var det för det fanns inga. Det handlade i stället om marknadsföring. Att få folk intresserade av vad det var vi pysslade med. Och det funkade. Kunderna började komma, säger han.
2003 flyttade verksamheten till Sprängstensgatan och kompletterades med en restaurang. Då började det snurra på ordentligt och företaget kom att bli en riktig guldgruva under några år.
– På den tiden var inte konkurrensen så stor när det gäller catering. Det fanns kanske fyra fem företag, alla nischade. I dag ser det ju helt annorlunda ut och intresset har ökat för att prova moderna rätter, medan vi faktiskt behållit i princip samma meny från starten, fortsätter Jonas Dillqvist och tillägger:
– Men det går alltså inte ihop sig längre. Jag hade hoppats att det skulle gå att hålla ut till april 2021, tills hyreskontraktet går ut, men nej.
Han ger sig själv en stor del av skulden och menar att han borde ägnat mer tid åt verksamheten. Samtidigt säger han att han under de senaste 40 åren, till och från, jobbat 80 timmar i veckan.
– Mycket av tiden går numera åt till det administrativa, alltför mycket tid. Man hinner inte med det som man egentligen vill, laga mat, konstaterar han.
Så får han frågan hur det nu känns att epoken Dillqvists catering är över.
– Jag tycker faktiskt att det är kul att det gått att driva det så länge som 22 år. När jag startade tänkte jag kanske tio år.
Sammantaget är det en handfull personer som nu måste söka nytt jobb.
– Inklusive jag själv, säger han med ett skratt, men låter förstå att han har fullt upp ändå.