Loppisen flyttar och måste krympa

Lions loppis måste byta lokal när fastighetsägaren förbereder en affärsrockad i centrala Åby. Flytten innebär dock mindre utrymmen.

Enligt planerna ska Lions loppis i Åby flytta en bit bort, till lokalen där MyWay nu ligger.

Enligt planerna ska Lions loppis i Åby flytta en bit bort, till lokalen där MyWay nu ligger.

Foto: Gunnar Hagberg

Norrköpings kommun2019-10-27 10:00

I nio år har Lions Club Åby hyrt den 600 kvadratmeter stora affärslokalen mitt i Åby för sin loppisverksamhet. Hyresvärden, Westerberg Fastigheter AB, har nöjt sig med ett symboliskt hyresbelopp. Nu ska Westerbergs söka bygglov för att dela upp loppislokalen i två mindre lokaler som, enligt planerna, ska gå till två nya hyresgäster.

En av dem är spelbutiken och paketombudet MyWay som nu ligger näst intill vägg i vägg med loppisen.

– Vi vill ha hyresgäster som medför positiv utveckling för Åby, men som också långsiktigt kan betala en marknadsmässig hyra. Lions har med sin loppis i lokalerna bidragit till att hålla centrum levande. Men nu har vi nya hyresgäster på gång. MyWay behöver större lokaler när paketutlämningen växer, säger Westerbergs vd Anders Westerberg.

Lions Club Åby erbjuds samtidigt att flytta in i MyWays nuvarande lokaler i stället. De är dock betydligt mindre och loppisen skulle i så fall gå från 600 till 140 kvadratmeter i fråga om affärsyta.

– Vi vill gärna att Lions blir kvar i centrum, fortsätter Anders Westerberg.

– De får gärna pröva sig fram i de nya lokalerna om de hellre vill börja med ett korttidskontrakt.

Om flytten blir av funderar Lions på att byta inriktning på sin loppis. Så här säger Thord Wilhelmsson i Lions Club Åby:

– Vi får anpassa oss. Kanske utesluta skrymmande varor som möbler och i stället satsa på mer kvalitet. Hyresvärden har varit generös de här åren. Vår störste sponsor.

Karta: Åby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!