Tungt beväpnad polis slog till mot lägenhet

Med granater och motorsåg tog sig insatsstyrkan, enligt Aftonbladet, in i en lägenhet i centrala Norrköping i helgen.

Tungt beväpnad polis slog till mot Norrköpingslägenhet.

Tungt beväpnad polis slog till mot Norrköpingslägenhet.

Foto: TT

Norrköpings kommun2019-11-03 19:24

Enligt uppgifter i Aftonbladet slog polisen under dramatiska former till mot en lägenhet i centrala Norrköping under lördagen.

Under ett stort pådrag ska bland annat polisens insatsstyrka ha tagit sig in i lägenheten genom att först slänga in distraktionsgranater och sedan såga upp ytterdörren med en motorsåg.

I lägenheten ska en man ha befunnit sig. En man som enligt Aftonbladet är misstänkt för inblandning i ett brutalt mord i Stockholm tidigare i oktober.

Norrköpingspolisen bekräftar att man haft en större insats på platsen.

– Jag vet att det var något ärende i centrala Norrköping där vi har assisterat kollegor i Stockholm, så jag får hänvisa dig dit, säger Björn Öberg, presstalesperson i Region Öst, till Aftonbladet.

Polisen i Stockholm, som leder mordutredningen, är också återhållsam med detaljer.

– Det här är ett utredningsärende som jag inte kan säga så mycket om. Det jag kan säga är att vi under lördagen var i Norrköping och grep en person, säger Fredrik Andersson, presstalesperson vid polisen i Stockholm, till oss.

Enligt uppgifter i Aftonbladet måste åklagaren senast på måndag begära mannen häktad alternativt släppa honom på fri fot.

– Då det här ärendet påbörjades redan innan helgen så har jouråklagare ingen möjlighet att gå in och titta i ärendet, säger Karl Jigland, pressinformatör vid Åklagarmyndigheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!