Redan i februari 2005 satt manager McSorley, klubbpresidenten Hugh Quennec och Bo Johansson vid ett podium och presenterades som de tre aktieägarna i den schweiziska hockeyklubben. Tidningen Tribune de Genève skrev bland annat om presskonferensen. Så sent som i slutet av augusti 2006 efter en match i Kiruna mellan Luleå Hockey och Genève-Servette Hockey Club i Coronarossa Cup sade Chris McSorley följande till Kuriren:
- Matchen betydde nog inte så mycket för Luleå. Själv fick vi en extra tändning när spelarna fick reda på att lagets ägare Bo Johansson satt på läktaren.
Johansson förblev ägare ända fram till att Obol-härvan rullades upp i december i fjol. Då dementerade plötsligt managern, ägaren och coachen Chris McSorley att Johansson någonsin ägt någon del i klubben.
McSorley sa att Bo Johansson inte kunde uppfylla de löften han gett och därför blev det aldrig någon affär.
- Jag har ingen aning om varför det inte blev någon affär. Och här i Schweiz finns det ingen insyn i en klubb eller företag vad gäller ägarförhållanden, säger klubbdirektören Anders Olson till Norrbottens-Kuriren som besöker honom i klubblokalen i den fransktalande staden.

Anders Olson var själv på plats i Norrköping i september 2006 och deltog på en presskonferens när kontraktet mellan Obol Investment och Norrköping Dolphins skrevs på.
Obol Investments Bo Johansson, Jan Saradlic, Thomas Nyström, Norrköping Dolphins Bo Sundberg och Luleåadvokaten Mikael Ranggård deltog också.
- Jag var där i egenskap av representant för vår hockeyklubb kan man väl säga, för Bosse ville att jag skulle komma, säger Anders Olson.
Och där sa Bo Johansson och Jan Saradlic att de ägde Servette-Genève?
- Ja, det gjorde de.
Anders Olson sa bland annat följande i Norrköpings Tidningar:
- I den här sportfamiljen kan vi hjälpa varandra. Vi har 140 företag i vårt nätverk numera.
Han träffade Bo Johansson för första gången genom Andreas Johansson som spelade i klubben under NHL-lockouten för ett par säsonger sedan.
De hade då vinet Coronarossa tillsammans och hockeyklubben skrev sedermera ett sponsorkontrakt med Coronarossa. Under säsongen 2004/2005 fanns vin- logon på matchdräkten och säsongen efter fanns Obol Investment på samma plats.
- De betalade enligt kontraktet 45 000 schweizerfranc för det är fasta priser vi har. Högt upp på bröstet är en bra plats och alla vet vad det kostar. Vi hade aldrig några problem med Bo Johansson och hans bolag. De skötte allt proffsigt, säger Anders Olson.
Han säger att han vet att ingen av spelarna i Genéve-Servette eller någon av sponsorerna runt om klubben investerat i Obols fond.
- Jag vet att det är så. De hann aldrig komma igång och etablera kontakter, slår han tvärsäkert fast.
I augusti fjol var Anders Olson och hans klubb i Kiruna och deltog i Coronarossa Cup.
- Det var intressant och kul för grabbarna att vara i Kiruna. Lite exotiskt och vi rapporterade om detta på vår hemsida som hade många besökare då. Arrangemanget hade ju kunnat vara proffsigare och utan hans assistent Gordana (Mihai) som jobbade otroligt hårt vet jag inte hur det hade gått, säger den svenska klubbdirektören.
Intentionen var att Bo Johansson och den schweiziska hockeyklubben skulle ha mer affärer ihop, men hockeyturneringen i Kiruna blev det sista.
- Ja, sedan rullades ju den här härvan upp. Jag är mycket förvånad och också personligen besviken över vad som kommit fram. Klubben har dock inte tagit skada på något sätt, säger Anders Olson som vid ett par tillfällen besökt Bo Johansson i Toskana men sedan oktober/november i fjol inte haft någon kontakt.
Förre presidenten i Genève Servette Marco Torriani säger dock att det går rykten om att ett par spelare har investerat pengar och kanske även någon sponsor runt klubben.
Torriani, som efter att ha fört upp klubben från division III till högsta ligan "värvade" Anders Olson, säger att han inte hade någon bra känsla för Johansson.
- Jag har bara träffat honom en gång och han gav inget seriöst intryck. Sedan gjorde min sons flickvän, som är svensk, lite research om bolaget som gav ännu fler frågetecken. Jag vet inte hur mycket pengar han levererat heller. Det kanske rör sig om några få dollar och så flaskor av vin. Jag vet inte, säger Torriani.
Journalisten Olivier Breisacher på Genéve de Tribune berättar att Bo Johansson sagt att han är hockeyspelaren Mikael Renbergs agent. I schweizisk press har Johansson också uttalat sig om att han är ägare av den svenska elitserieklubben Luleå Hockey.
Det enda som finns kvar av Bo Johansson i hockeyarenan är en logo på Coronarossa som sitter ovanför några barer.
När Norrbottens-Kuriren beställer en flaska Coronarossa får vi beskedet att det är slut.
Bara någon dag efter att Norrbottens-Kuriren kommit hem till Sverige nås vi av beskedet att Anders Olson sagt upp sig. Från och med den 30 april är han inte längre klubbdirektör i klubben.
- Jag vill pröva något nytt. Jag har varit i här i tre år nu, säger Anders Olson på telefon.
Tidningen Genéve de Tribune spekulerar i att Anders Olson lämnar sin post för att han inte kunnat jobba tillsammans med McSorley som mer eller mindre bestämt allt i klubben.