Kedjan öppnar i Linköping och Norrköping

Inredningskedjan Kvik vill etablera sig i Linköping och Norrköping. Just nu letar man både franchisetagare och lokaler.

Kvik letar lokaler i Tornby och räknar med att öppna i början av nästa år.

Kvik letar lokaler i Tornby och räknar med att öppna i början av nästa år.

Foto: Pelle Johansson

Östergötland2019-09-24 12:00

Kvik fanns tidigare i Linköping, men enligt Alexander Gülich, företagets sverigechef, stängdes butiken på grund av bristande lönsamhet.

– Det var kring 2010. Jag var inte involverad i den verksamheten, men jag vet att siffrorna inte var tillräckligt bra. Därför togs beslutet att rörelsen skulle avvecklas.

Nu gör Kvik ett andra försök att etablera sig i Linköping och Alexander Gülich menar att utsikterna för att lyckas den här gången är betydligt bättre.

– Vi har en helt annan produktkatolog nu, jämfört med tidigare. Vi har bytt ut cirka 70 procent av innehållet och känner att vi ligger helt rätt för att kunna möta våra kunders önskemål.

Det är inredning till i första hand kök och badrum som Kvik riktar fokus på och nuvarande antal butiker runt om i Sverige, 20 stycken, ska de närmaste åren öka till cirka 30, enligt  Alexander Gülich.

I Linköping letar man lokal i Tornby och i Norrköping tittar man närmast på Ingelsta.

– Vi räknar med att öppna på båda ställena i början av nästa år. Vi har kommit lite längre i planeringen med Linköping och redan nästa vecka ska jag träffa ett antal personer som visat intresse av att bli vår franchisetagare där.

Alexander Gülich uppger att en normalstor Kvik-butik sysselsätter omkring fem personer och att det handlar om försäljning, lagerhållning och monteringsarbeten för de som anställs.

– Konkurrens i branschen är hård, men vi är övertygade om att det finns plats för oss i både Linköping och Norrköping. Det är två städer med stor tillväxt.

Det är en lokal i storleksordningen 400 - 600 kvadratmeter som Kvik i första hand är ute efter.
Det är en lokal i storleksordningen 400 - 600 kvadratmeter som Kvik i första hand är ute efter.
Karta: Tornby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!