Drivers Against Child Abuse (D.A.C.A) har blivit utsedda till "årets medmänniskor" i initiativet Svenska Hjältar som Aftonbladet och TV4 står bakom. Föreningen arbetar bland annat med stöd till barn som har det tufft i vardagen. Ett antal barn runt om i Sverige har blivit föreningens "skyddslingar" och har fått en fadder som stöttar dem. Några av eldsjälarna bakom föreningen finns i Östergötland. En är Kalle ”Mr Beard” Ringholt. Vi träffade honom och några av eldsjälarna tidigare i år där de fick berätta om vad de gör. Nu har de alltså fått pris för sitt engagemang.

– Det här är så stort. Jag ville bara skrika rakt ut. Det här betyder jättemycket för oss, säger Kalle Ringholt, som också är den ideella motororganisationens presstalesperson.

Det är på måndag nästa vecka som programmet kommer att sändas där D.A.C.A får sitt pris. Men programmet är redan inspelat. Och att de kommer att vinna har varit klart länge. Kalle Ringholt skrattar lite när han berättar att de har varit tvungna att hålla tyst.

Artikelbild

| Väst. En nallebjörn. Rätt långt ifrån dödsskallar och eldslågor.

– Inslagsproducenten har varit med oss under hösten och filmat och vi visste tidigt att vi vunnit. Det är klart att man ville berätta för alla. Men nu kan vi göra det. Jag känner mig stolt, säger han.

Han vet inte exakt vad motiveringen är till att motorföreningen belönats. Men det handlar helt och hållet om deras engagemang.

– Jag vet inte vem som nominerat oss. Men det här kommer betyda otroligt mycket för oss. Vi får uppmärksamhet och det kommer att var känt vilka vi är. Vi kommer kunna att växa och kan hjälpa fler. Men fortfarande är det lika viktigt att den som vill vara med är seriös. Det är det vår förening bygger på, säger Kalle Ringholt.

Fotnot: Galan sänds på TV4 på måndag 11 december klockan 20.00.