Polisen larmades till en adress i Lindö i Norrköping vid 03 på natten till fredagen efter att en kvinna sprungit till en granne och bett om hjälp.

Strax innan dess hade de två gärningsmännen slagit sönder en ruta i bostaden och tagit sig in genom fönstret. De ska ha hotat kvinnan med ett vasst föremål och ville tvinga till sig pengar.

- Hon hade inga pengar att ge dem. De fick i stället med sig mobil och värdeföremål, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos polisen.

Artikelbild

Kvinnan klarade sig utan fysiska skador men var mycket chockad av händelsen. Männen lämnade villaområdet i okänd riktning och polisen söker nu efter dem. De beskrivs som män i 20-årsåldern, klädda i luvtröja och jeans.

- De hade halsdukar på sig som maskering och talade bruten svenska, säger Torbjörn Lindqvist.

Polisen har haft ett flertal patruller på plats i området under natten och sökt efter de män som flydde från platsen. Det arbetet har dock inte gett något hittills.

- Vi har ingen misstänkt i nuläget och arbetar väldigt brett just nu, säger Hanna Andersson, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

Under fredagsförmiddagen ska polisen återvända till platsen för att bedöma om det ska göras en teknisk undersökning. Vidare arbetar polisen med att samla information från från de boende i området.

Polisen har ännu ingen misstänkt för brottet.

Polisen vill i nuläget inte beskriva platsen där brottet ska ha begåtts på annat sätt än att det är ett villaområde. Man tar dock gärna emot tips på 114 14.

Vet du mer om händelsen? Tipsa oss på redaktionen peter.johansson@ostgotamedia.se .