Här är Roger Ekströms nya uppdrag

För ett år sedan lämnade Roger Ekström posten som vice vd för Lundbergs. Nu gör han comeback, denna gång på en styrelsepost.

Roger Ekström blev farfar för fyra veckor sedan. Som styrelseproffs hoppas han få mer tid för barn och barnbarn än vad han hade som operativ chef.

Roger Ekström blev farfar för fyra veckor sedan. Som styrelseproffs hoppas han få mer tid för barn och barnbarn än vad han hade som operativ chef.

Foto: Per Bergsten

Östergötlands län2019-09-05 15:38

Efter chefsjobbet på Lundbergs blev Roger Ekström kontorschef på Swedbank i Linköping. Men det uppdraget blev inte långvarigt – i våras meddelade han att han ska sluta.

Ekströms plan är att i stället jobba halvtid som arbetande styrelseordförande i Linköpings HC och halvtid som styrelseproffs. 

Nu offentliggörs det första styrelseuppdraget: Förvaltnings AB Lunden. Företaget, som förvaltar fastigheter och värdepapper, ägs till 100 procent av Fredrik Lundberg. 

– Fredrik ringde upp mig samma dag som det stod i Corren att jag skulle sluta på Swedbank. Som kontorschef kunde jag inte ta sådana uppdrag, säger Roger Ekström.

Ekström berättar att ytterligare 3–4 styrelseuppdrag är klara.

– Dem kan jag inte offentliggöra än. Det är bolag inom bygg, IT och finans, säger han.

Det blir många olika branscher?

– Ja, sitter man i ett byggbolag kan man inte sitta i ett annat, det är det ena skälet. Det andra är att man kan tillföra mycket genom att kunskapsöverföra mellan branscher. Det tredje är att det är roligt.

I LHC är uppdraget att få struktur på organisationen.

– Det viktigaste är den ekonomiska styrningen. LHC omsätter 150 miljoner kronor, men tjänar inte några pengar. Ska du satsa uppåt måste du tjäna pengar någonstans.

Arbetet som kontorschef på Swedbank har Roger Ekström formellt kvar till sista september.

– Men min efterträdare Ida Emvall har varit på banken i åtta år och kan banken bättre än jag, så i praktiken är det hon som kör banken redan nu, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!