Säsongen i Rookie 600 är nu över och Torbjörn Orell hamnade på fjärde plats, ett mycket bra resultat enligt honom, speciellt med tanke på att det är hans andra fullbordade säsong. Torbjörn har förutom lite enduroträning inte ägnat sig åt motorsport tidigare men det var efter att han började köra motorcykel i 30-årsåldern och blev övertygad av några vänner att åka på några bandagar, organiserade race med vanliga motorcyklar, som intresset för motorcykel som sport väcktes.

– Jag upptäckte att jag var rätt snabb så jag flyttades upp direkt till den snabba gruppen, det visade att jag hade en viss fallenhet för det här.

Men varför började Torbjörn Orell med just roadracing?

Artikelbild

| Ny veteran. Torbjörn Orell blev fyra i år, nästa säsong är det första plats som gäller.

– Det är en precisionssport som kräver att man är smart, har bra fysik och kan lägga upp en taktik, det är motorsportsschack. Hela familjen är numera engagerad i roadracing men det är inte helt billigt att köra, ett race kan gå på 10-15 000 kronor och även om Torbjörn har några småsponsorer betalar han det mesta själv.

Det går snabbt i kurvorna och förra året kraschade Torbjörn i 230 kilometer i timmen vilket resulterade i en krossad hand, bruten handled och en bruten arm. Det tog nio veckor innan gipset fick tas bort men krascher och skador är inget som avskräcker. Bara fem dagar efteråt var det dags för tävling. Nu är det uppehåll fram tills säsongen startar i april igen och Torbjörn Orell tror på sig själv.

– Stannar jag i rookie ska jag vinna och går jag upp till superstock ska jag inte placera mig sämre än på tionde plats, säger han.