Vid fredagens styrelsemöte för Norrköpings Rådhus AB fick ledamöterna ta del av den interna rapport som gjorts av Upplev Norrköping med anledning av den misslyckade Marvel Avengers-utställningen.

– Vi var nöjda efter mötet. Vi fick ställa frågor och det känns som att allt har gjorts för att försöka reda ut vad som hände, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande och ordförande för Rådhus.

– Det är mycket allvarlig kritik som kommit fram i rapporten. Utställningen hotade ju faktiskt hela bolagets existens, fortsätter han.

Artikelbild

| Lars Stjernkvist (S) vill förändra formen för framtida arrangemang i Norrköping.

Marvelutställningen har som bekant lett till diskussioner om hur evenemang i Norrköping fortsättningsvis ska arrangeras. Inga beslut är ännu fattade, men på fredagen gav Stjernkvist sin och den styrande Kvartettens bild av framtiden.

– Vi vill att stora delar av evenemangsverksamheten ska ligga på förvaltningen. Vi ska fortsätta att vara en evenemangsstad, men alla satsningar måste hålla budget. Privata aktörer kommer att få spela en större roll.

Formellt beslut gällande bolagsformen för Upplev Norrköping fattas av kommunfullmäktige. Enligt Stjernkvist blir det troligvis aktuellt i slutet av februari nästa år.

Fem ledamöter, däribland ordförande Reidar Svedahl, valde att lämna det kommunala evenemangsbolaget när rapporten blev offentlig. En interimsstyrelse, bestående av tjänstemän, ska nu tillsättas.

– Jag tycker det var konstigt att inte hela styrelsen tog sitt ansvar och avgick. Men det kan bli så att fler väljer att avgå i samband med måndagens kommunfullmäktige, säger Lars Stjernkvist.