Enligt polisen hade ett 50-tal SDU-anhängare och cirka 200 motdemonstranter samlats på Tyska torget i Norrköping. Själva mötet kunde genomföras, trots ljudliga protester från motdemonstranterna. Några personer greps för ordningsstörning. Polisen uppger också att stenar och flaskor kastades mot mötesdeltagarna. Ingen person skadades dock i samband med själva mötet, som enligt polisen på det hela taget gick lugnt till.

 

Det var efter att torgmötet formellt var slut som bråk uppstod på Hospitalsgatan och Nya torget. Enligt Sverigedemokraterna blev de angripna av motdemonstranterna när de var på väg till sina bilar.

Artikelbild

 

Ett vittne som hamnade mitt i tumultet berättar att en grupp motdemonstranter kom gående på Olai kyrkogata, på väg från demonstrationen. Av någon anledning vek de av på Hospitalsgatan, mot nya torget där de mötte Sverigedemokrater. Ett annat vittne uppger att det var en eller ett par motdemonstranter som sprang ikapp och misshandlade en av Sverigedemokraterna.

 

Polisen grep eller omhändertog flera personer och de stoppade även bilar från att ta sig till torget.

Artikelbild

 

Enligt ett vittne har polisen sett till att Sverigedemokraterna kommit iväg från platsen.  

Det är i nuläget inte känt om någon skadats allvarligt i samband med bråket.

 

Vid 17.15-tiden uppgav polisen att 15 personer omhändertagits för ordningsstörning och att ett okänt antal personer avlägsnats från området. Dessutom har flera personer gripits.

 

- En katastrofal insats av polisen som misslyckades fullkomligt med att skydda oss på väg till bilarna, säger SDU:s förbundsordförande Gustav Kasselstrand i ett pressmeddelande.