I alla fall inte om man skulle tro några av knallarna på årets Ramundermarken.

- Jag tror att många mest är ute och njuter av vädret, säger Yvonne Nilsson från Yxereds bageri (förre Västerviksbagaren). Det brukar gå bättre än vad det gjort i dag.

Stig Crabb, som varit med i 25-30 år, stod i sitt vanliga hörn vid Rådhuset och sålde klockor.

Artikelbild

| Startfältet med de 2000 ankorna håller på att luckras upp. Foto: Anna Bennich

- Det är trevligt här, även om Ramundermarken inte är så bra, i alla fall inte jämfört med Skänninge, sade han.

Udda försäljare
Cerry och Inger Sandberg är också flitiga knallar. Till skillnad från hobbyknallaren Stig Crabb, lever de på att åka runt på marknader.

- Remmar går bäst, säger Inger Sandberg, i alla fall bland de yngre. Men de äldre vill gärna ha klassiskt marknadsgodis som brända mandlar, kola och karameller.

Lite ensam och udda är Stefan Nilsson, försäljare på Kolmårdskök.

Artikelbild

| Linnea Bredberg tyckte marknaden var jättekul.

- Vi brukar stå här till och från och marknadsföra oss, berättar han. På en del marknader brukar det gå jättebra, här är det lite trögare.

Nöjd var i alla fall Linnea Bredberg som stoltserade med en prinsessballong nästan lika stor som hon själv.

Artikelbild

40 fick diplom
- Det har varit jätteroligt och jag har ridit på en stor häst, berättar hon.

På Rådhustorget avlöser stadens musikanter varandra. Nya för året är Ukebox, en ukuleleorkester som startade i februari förra året.

- Vi vill överraska vår publik med musik som många kanske inte tror går att spela på ukulele, säger initiativtagaren Kimo Viklund.

Söderköping, som även i år lyckats diplomera sig som en Fair Trade City, delade ut diplom till 40 företag, arbetsplatser, föreningar och organisationer som erbjuder etiskt märkta produkter i Söderköping.

Årets Ramundermarken var den 39:e i ordningen för Söderköpingsklubben som i år firar 60-årsjubileum.

- Genom marknaden drar vi in 60-70 procent av våra intäkter, säger Lions president i Söderköping, Maj-Britt Larsson, i samband med att hon delade ut årets ungdomsstipendium samt årets ledarstipendium.

Höjdpunkten på marknaden är sedan snart 20 år Å-racet, som i år vanns av anka 914. Övriga vinnarankor var 1 532, 1 084, 989, 1 964, 713, 1 samt 1 185.