Det är en före detta arbetarbostad vid Gibbenäs gård vid Gropviken i Sankt Anna skärgård. Årets stipendiater är Eva Strengbohm, sufflös på Dramaten och Lotta Sjöberg som är illustratör, författare och serietecknare. Stipendiet innebär att de får leva och bo på Haga den 12-17 juli. Första stipendiet utdelades ifjol till filmvetaren Ingrid Ryberg som nyttjade tiden på Haga för att skriva på en avhandling.

En rofylld plats
- Vi äger inga förmögenheter, men påminner oss ofta om att vi har tillgång till en sorts skatt som många saknar, en plats fylld av tid och ro, säger Joakim Rindå i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Vi både tycker om och tror på vikten av att dela med sig. För oss känns det både enkelt och spännande att öppna upp vårt hem under en sommarvecka för några som både själva kommer att ha nytta av dagarna och som genom sitt arbete gör världen till en rymligare plats för oss alla att leva på.

Hoppas fler tar efter
- Många som hört talas om vårt påhitt med ett hemma-hos-stipendium har fnissat glatt åt idén. Vi hoppas själva att fler tar efter, att vi är början på en trend.NT