Bolaget köper vårdcentralen - så tänker de om framtiden

Vårdcentralen Geria i Söderköping har köpts upp av den internetbaserade vårdaktören Doktor.se.

"Det här påverkar inte vår verksamhet, vi kommer att driva den som vanligt". Det säger Petra Bernin, verksamhetschef Geria vårdcentral.

"Det här påverkar inte vår verksamhet, vi kommer att driva den som vanligt". Det säger Petra Bernin, verksamhetschef Geria vårdcentral.

Foto: Fredrik Nygren

Söderköping2021-01-19 22:30

Geria är den första vårdcentralen i Östergötland som köps upp av bolaget. Doktor.se har utvecklat sin verksamhet med fysiska vårdcentraler de senaste åren, ett komplement till den digitala vården.

– Det här påverkar inte vår verksamhet, vi kommer att driva den som vanligt. Vårdcentralen behåller sin egen identitet, säger Petra Bernin, verksamhetschef på Geria vårdcentral.

Doktor.se har redan tidigare haft vårdcentraler. För tre år sedan valde de dock att digitalisera verksamheten, medan de behöll vårdcentralen i Uppsala.

– Men sedan märkte vi att det inte räcker att bara ha digital verksamhet. Vi trodde att vi skulle kunna hänvisa de fysiska besöken till andra vårdinrättningar, men vi märkte att för att kunna ge en heltäckande vård till våra patienter behövde vi ha egna vårdcentraler, säger Asghar Farahani, Sverigechef på företaget.

Nu har de tio vårdcentraler i åtta regioner och räknar med att köpa fler under året. Totalt jobbar cirka 500 personer på vårdcentralerna och 250 på den digitala verksamheten, varav ungefär 150 personer är läkare.

Varför valde ni Geria i Söderköping?

– Geria är en av de bästa vårdcentralerna i Östergötland. Där finns ett bra team, de har ett bra rykte och verksamhet, bra ekonomi och personalen gör ett bra jobb. Tillsammans kan vi fortsätta att utveckla verksamheten, säger Asghar Farahani.

Ska verksamheten förändras?

– Geria har en fantastisk bra verksamhet som vi vill att de ska fortsätta med. Om det ska bli någon utveckling så gör vi det tillsammans i dialog.

Får all personal vara kvar?

– Det blir absolut inga uppsägningar. Vår verksamhet bygger på förtroende hos patienterna och de ska känna sig trygga med personalen. Vi har märkt att vår digitala verksamhet, som alltid är öppen, fyller en funktion, men vi behöver också komplettera vårt koncept med den fysiska vården.

– Geria har bra tillgänglighet, kvalitet och balans. Sedan kan det utvecklas om man vill. Vi har sett att under pandemin är det många som vill komma i kontakt med vården via länk och få en dialog med läkare utan att behöva träffas fysiskt.

Den digitala vården har ökat både nationellt och internationellt för företaget.

– Det här går inte att forsa fram, utan det handlar om mognad och dialog med vårdcentralerna. Vi ser värdet av digital vård men vi är inte mindre seriösa utan har multiprofessionell personal. Det här är en resa som många måste göra men det tar tid.

Karta: Söderköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!