Därför stänger restaurangen för gott

Tapasrestaurangen La Uva i Söderköping stänger för gott den 17 augusti.

Fernando De Paz, ägare av La Uva i Söderköping och Norrköping.

Fernando De Paz, ägare av La Uva i Söderköping och Norrköping.

Foto: Linnéa Lind

Söderköping2019-08-10 18:00

Efter att ha arrenderat lokalen vid Göta kanal sedan 2015, väljer nu restaurangägaren Fernando De Paz att inte förnya kontraktet på grund av tidsbrist.

– Jag har för mycket att göra för att hantera det, säger han.

Att det har varit tidsbrist har inte påverkat arbetet med restaurangen negativt. När Fernando De Paz ska summera de fem säsongerna La Uva har legat vid kanalen, berättar han att han tycker det har fungerat jättebra.

– Jag kommer ihåg första sommaren när det regnade i stort sett varje dag, då var det tufft ekonomiskt. De andra åren har det gått jättebra. Det är ett fantastiskt läge. Söderköping är en jättefin stad som blommar upp på sommaren.

En utmaning har varit att hitta serveringspersonal under sommaren.

– Det finns för många krogar och för få personer som vill jobba inom restaurangbranschen.

Fernando De Paz är nöjd med beslutet att stänga restaurangen. Att låta någon annan driva La Uva i Söderköping är inte aktuellt.

– Det känns bra. Jag kommer ha mer tid att ägna åt restaurangen i Norrköping.

År 2000 öppnade La Uva i Söderköping, som då låg på Rådhustorget. Förutom tre års uppehåll har restaurangen funnits sedan dess. Fernando De Paz kommer sakna staden.

– Det känns sorgligt. Allt i Söderköping kommer jag sakna, de som bor här är fantastiska. Jag önskar att jag hade kunnat bli 200 år gammal och fortsätta servera tapas i Söderköping.

Han berättar att framtidsplanen är att driva restaurangen i Norrköping i minst två år till.

– Sen vill jag flytta utomlands, till Costa Rica.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om