- Jag är jätteglad över att komma tillbaka och träffa Söderköpingsborna. Jag har saknat dem, och känner att jag får sådan värme från alla dessa människor. Jag känner mig hemma här.
Som tidigare kommer restaurangen att servera tapas och arrangera musikkvällar med trubadurer. Personalen kommer också att underhålla med sång. En ny typ av grillad spansk mat, som kallas parilla, serveras vid uteserveringen som gränsar mot ån.
Många turer
Fernando de Paz driver även restaurang i Norrköping, som hålls stängd från midsommar till mitten av augusti. Under två festivaldagar i juli är den dock öppen. När restaurangen i Norrköping öppnade ville de Paz sälja företaget i Söderköping, men av olika skäl kom affären inte till ett avslut. Turerna kring restaurangen har varit många och hyresgäster har klagat över ljud och lukter från La Uva.
- Hoppas jag inte stör folk och jag hoppas det inte kommer att finnas något att klaga på. Men om man bor i centrum så får man förvänta sig ljud, annars får man bo på landet. Det är som att be ett barn att inte leka.
Kluvna känslor
På gatan möter Fernando de Paz folk som sagt uppmuntrande ord om öppnandet, men själv är han kluven. Dessutom har han återigen gjort stora investeringar för att fräscha upp och förbättra servicen.
- Jag är lite sorgsen över att vara här. Det betyder att jag inte får semester och kan vara med min släkt i Spanien. Men här i Söderköping finns en speciell atmosfär som är svår att bygga upp. Det tar flera år att bygga upp.
- Och det går inte att beskriva den glädje som restaurangen här ger.
Sista helgen i april öppnar restaurangen.