Mentorsprogram startar i Söderköping

Coffice och Söderköpings kommun har fått med sig Almi som partner och ligger i startgroparna för ett mentorsprogram för företagare. ”Det är något vi jobbat jättemycket för” säger Anne-Louise Kroon på Coffice.

Anne-Louise Kroon på Coffice och Björn Ekengren, näringslivssamordnare, är glada att kunna erbjuda ett mentorsprogram i samarbete med Almi till Söderköpings företagare.

Anne-Louise Kroon på Coffice och Björn Ekengren, näringslivssamordnare, är glada att kunna erbjuda ett mentorsprogram i samarbete med Almi till Söderköpings företagare.

Foto: Louise Åsenheim

Söderköping2018-08-19 16:00

Under hösten hålls två informationsträffar om projektet och man hoppas få ihop ett tiotal företagare som vill vara med. De som tidigare har varit med i Almis mentorsprogram har fått åka till Norrköping och Linköping, nu vill man i stället matcha företagare i Söderköping.

– Regionen har fokuserat väl mycket på Norrköping och Linköping, den här hjälpen ska också komma oss på de mindre orterna till del, säger Björn Ekengren, näringslivssamordnare.

Mentorsprogrammet bygger på frivilligt arbete och det ligger på adepten att söka kontakt med sin mentor. Ungefär ett par gånger i månaden ska adept och mentor träffas för att diskutera olika företagsfrågor.

– Det handlar om de företagare som varit igång ett antal år och behöver en push för att orka växa. Det kan vara svårt som litet företag att veta vart man ska vända sig om man kommit efter i utvecklingen, eller man kanske har en idé som man behöver bolla med någon, säger Anne-Louise Kroon.

Vad ger det som mentor?

– Den frågan har jag fått många gånger. Är man en erfaren företagare så har man en nyfikenhet på att se saker ta form och utvecklas. Jag är jättenyfiken på andra företag, säger Anne-Louise som själv varit både mentor och adept.

– Eftersom man också kommer från olika branscher är det naturligt att man lär sig något och kan ta med till sin bransch, säger Björn Ekengren.

Utvecklingsprogrammet beräknas starta i januari 2019.

Almi

Almi bildades 1994 efter ett riksdagsbeslut om en ny organisation för att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv.

Almi är ett påhittat ord som kan härledas till det latinska ordet Almus som betyder växande, närande, fruktbar.

Det övergripande målet med verksamheten är att främja utveckling av konkurrenskraftiga små och medelstora företag och stimulera nyföretagandet.

Källa: almi.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!