Krögaren satsar i Söderköping: "Ser stora möjligheter"

Han driver sedan innan restaurang i både Norrköping och Linköping. Nu ska krögaren ta nästa steg och satsar i ytterligare en stad.
– Det är ett bra läge, säger Majed Lahdo.

Majed Lahdo, ägare Pappa Grappa Norrköping och Linköping, ska satsa på en ny restaurang i Söderköping.

Majed Lahdo, ägare Pappa Grappa Norrköping och Linköping, ska satsa på en ny restaurang i Söderköping.

Foto: Victoria Lind

Söderköping2025-01-20 05:00

Som vi tidigare har berättat verkar något nytt vara på väg in i Restaurang Bakfickans gamla lokaler i Söderköping. Pappa Grappas ägare Majed Lahdo är nu redo att avslöja vad.

– Vi har köpt Bakfickan-lokalen och skrivit under hyreskontraktet. Vi tillträdde som nya ägare från den 10 januari. Planen är en ny Pappa Grappa i Söderköping som ska vara öppen året runt, säger han.

Restaurang Bakfickan tvingades stänga i höstas, men nu ska lokalerna få nytt liv när en italiensk krog flyttar in.
Restaurang Bakfickan tvingades stänga i höstas, men nu ska lokalerna få nytt liv när en italiensk krog flyttar in.

Varför väljer ni att öppna i just Söderköping?

– Det är tillfälligheter. Vi har tittat på fler områden i Östergötland men det föll på Söderköping för att tillfället dök upp med konkursboet. Det är ett bra läge och en bra lokal.

Den tidigare restaurangverksamheten tvingades stänga på grund av att ägarnas bolag gått i konkurs. Men det verkar inte orsaka någon större oro hos Majed Lahdo.

– Vi ser stora möjligheter med Söderköping, på sommaren men även på vintern. Vi vill gärna expandera och det var ganska naturligt för oss att ta det steget. Är det riskabelt eller inte? Det får väl framtiden visa. Men vi är trygga med det vi gör och vårt koncept.

"Vi ser stora möjligheter med Söderköping", säger Pappa Grappas ägare Majed Lahdo.
"Vi ser stora möjligheter med Söderköping", säger Pappa Grappas ägare Majed Lahdo.

Hur ska ni göra för att locka kunder även under vintern?

– Genom att erbjuda en bra produkt, hög service och framför allt en plats som folk känner igen från de restauranger vi redan har i Norrköping och Linköping.

Innan den nya restaurangen kan öppna ska lokalen byggas om och utrustning bytas ut. Tanken är att miljön där inne ska likna de nuvarande Pappa Grappa restaurangerna och maten som serveras kommer ska att vara på samma tema.

– Det innebär att vi kommer att investera en hel del i köket och matsalen. Men sedan kommer vi också behöva rekrytera ny personal.

Det handlar om mellan 8 och 12 nya anställda, enligt Majed Lahdo. För att ta hand om alla turister som strömmar till stan under högsäsong kommer personalstyrkan att vara något större på sommaren.

Pappa Grappa i Norrköping är en Majed Lahdos två restauranger. Till våren öppnar han en tredje om allt går som det ska.
Pappa Grappa i Norrköping är en Majed Lahdos två restauranger. Till våren öppnar han en tredje om allt går som det ska.
Lokalerna vid Göta kanal kommer att renoveras och byggas om för att passa Pappa Grappas koncept. "Vi kommer att investera en hel del", säger Majed Lahdo.
Lokalerna vid Göta kanal kommer att renoveras och byggas om för att passa Pappa Grappas koncept. "Vi kommer att investera en hel del", säger Majed Lahdo.

Om allt går som det ska kan Söderköpingsbor och andra hungriga gäster räkna med att kunna göra sitt första besök på den nya restaurangen i vår.

– Det är inte spikat men jag skulle tippa på att vi bli klara i slutet av mars, början på april. Sedan hänger det ganska mycket på att vi hinner få maskiner och möbler i tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!