Till den första juni räknar La Uvas ägare Fernando De Paz att trädgården och bryggan ska stå klara för turistsäsongen. Han beskriver hur trädgården bakom Geria vårdcentral ska förvandlas till en tapasrestaurang och en enklare restaurang på bryggan i kanalen.
– Här i mitten av trädgården kan gästerna sitta inomhus i ett 12 gånger 12 meter stort tält, utanför finns uteservering och vill man ha den finaste platsen i Söderköping, finns bryggan i kanalen med berget som bakgrund.
I trädgården ska de nuvarande minigolfbanorna tas bort, en boulebana ska anläggas i stället och så småningom även en lekplats för barnen.
– Det är viktigt att det är familjevänligt, han.
På kvällarna blir det mer inriktad på vuxna gäster med levande musik och en särskild gin och tonic-bar.
Dessutom hoppas han att starta en permanent hantverksmarknad med traditionella marknadsstånd i anslutning till restaurangen.
– Jag hade La Uva här i Söderköping tolv somrar. Jag längtar tillbaka till söderköpingsborna och den speciella atomsfären som bara finns här, säger Fernando De Paz.
Han driver även La Uva i Norrköping sedan några år, men det är något helt annat, enligt ägaren. Arrendet för sommarsäsongens La Uva löper på tre år men Fernando De Paz tänker satsa för fler somrar än så.
– Gärna fem, sex år, säger han.
Göta Salonger ägs av EddyDemir som tillfrågade Fernando De Paz om arrendet. Förra sommaren bedrevs ingen verksamhet där.
– Många blandar ihop Göta Salonger med Göta Källare, som också ligger i Kanalhamnen, säger Fernando De Paz.