Men först ut är skådespelerskan och regissören Marika Lagercrantz, som redan nu på tisdag kommer att berätta om sitt liv på scen och film. Senast sågs hon spela farmor på Östgötateatern i pjäsen Farmor och vår herre.
– Marika Lagercrantz är en av personerna som vi har försökt få hit ett tag och nu lyckades det. Även barnläkaren Henry Ascher har vi länge velat få lyssna på och nu kommer han i november, säger Marja Bergström, vice ordförande i föreningen Nyfiken på.
Supriti Dhar är journalist och aktivist från Bangladesh som hotats flera gånger av landets regim. Sedan i våras är hon Norrköpings nya fristadsförfattare. Hon har länge skrivit och kämpat för kvinnorättsfrågor och mänskliga rättigheter i sitt land. 2013 startade hon sajten och bloggen Woman Chapter där främst kvinnor fick skriva, men där man också publicerade berättelser från dem som inte är vana att skriva. Bloggen fick snabbt internationell uppmärksamhet och vann en internationell tävling för bloggar. Situationen för den fria pressen har förvärrats i landet och Supriti Dhar har tvingats lämna sitt hemland, vilket hon berättar om i slutet av september.
– Hon kommer att prata på engelska, men vi har Mats Granberg (NT:s debattredaktör och tidigare kulturredaktör) med så han ska översätta ifall det finns någon som inte riktigt förstår allt. Jag tror att alla kommer att kunna förstå även de som kanske inte är så bra på engelska, säger Marja Bergström.
Barnläkaren Henry Ascher har under sitt arbete med flyktingbarn engagerat sig i frågor som rör de mänskliga rättigheterna. Han har uppmärksammats för sitt arbete med apatiska flyktingbarn och pratar om flyktingbarns situation i Sverige vid sitt besök i november.
I början av december kommer Lars Berge att berätta om sin bok "Vargattacken". I boken beskriver han vägen fram till händelserna i Kolmårdens varghägn som krävde en djurkskötares liv. Boken handlar även om vårt förhållande till vargen och hur vår bild av djuret förändrats.
– Lars Berge skriver mycket om hur människorna har börjat att förmänskliga djuren men någonstans går en gräns menar han, berättar Marja Bergström.
– Det ska bli spännande att samtala med Anna Jörgensdotter. Hon är en ung arbetarförfattare som diskuterar både kvinnokamp och arbetarrörelse, säger Marja Bergström.
Anna Jörgensdotter är från Sandviken ska berätta om sin senaste bok, "Solidärer". Där kopplar hon ihop spanska inbördeskriget och Gävle med dess arbetarrörelse och kvinnokamp. Samma månad ska den omstridde prästen Olle Carlsson prata om sin bok "Livsstegen – tolv steg till inre hälsa".
– Han har en egen historia som han berättar om. Han är ju präst och så har han supit ner sig, men nu har han kommit tillbaka. Nu har han en mässa i Katarinakyrkan (i Stockholm) dit alla människor är välkomna, inte bara kristna utan alla som vill samtala.
Vad betyder en bokhandel med kunnig och litteraturintresserad ägare för en orts överlevnad och för den trycka bokens framtid? Det ska Söderköpings bokhandlare Anders Karlin prata om tillsammans med Mats Granberg.
– Det har hänt något sedan Anders Karlin tog över bokhandeln. Bokhandeln är som en magnet i staden och det är så viktigt, speciellt nu. Den är väldigt populär och har blivit som en samlingpunkt. Vi ska diskutera det fria ordet och hur viktigt det är. En diskussion som Anders också gjort möjlig genom sitt arbete med bokhandeln, säger Marja Bergström.