Sven slipar formen inför kockfinalen

Sven Olsson, Skärgårdskrogen i Mon, kan bli årets östgötakock vid Trendmässan i Linköping på söndag.

Sven Olsson slipar formen inför tävlingen Årets östgötakock. Foto: EVELINA ANDERSSON

Sven Olsson slipar formen inför tävlingen Årets östgötakock. Foto: EVELINA ANDERSSON

Foto: Fotograf saknas!

SÖDERKÖPING2005-04-20 04:00
Sven ska tävla mot Markus Andersson, Frimurarhotellet Linköping, Daniel Knutsson, Värdshuset Gamla Linköping och Daniel Blomqvist, Rimforsa kursgård.
Första pris är praktiktjänstgöring under en vecka på lyxrestaurangen Edsbacka krog i Sollentuna, vars ägare Christer Lingström följer finalen.
Trendmässan hålls i Cloetta center, och där ska finalisterna tillaga gädda som entrérätt och hjortstek som varmrätt - och det är såsen som gör susen!
- Såsen är viktig, intygar Sven.
Två lokalt odlade råvaror per rätt får användas.
Finalisterna kvalade in genom att anonymt skicka in recept och tillvägagångssätt.
- Jag har tidigare tävlat i Husmanskostens trofé och Gyllene kniven och blivit fyra och trea, säger Sven som arbetar åt krögarparet Mattias Johansson och Petra Blomqvist på Skärgårdskrogen i Mon och Bakfickan i Söderköping.
I tävlingen representerar han skärgårdskrogen.
- Petra har klockat mig med tidtagarur när jag övat. Jag får en och en halv timma på mig för entrérätten och två timmar för huvudrätten, säger Sven Olsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om