Våren 2021 drog krögaren Stefan Yavsan igång Steffes Våffelstuga i Villa Gloria intill Göta kanal i Söderköping. En satsning han hoppades mycket på. Nu är våffelstugan till salu.
– Jag har helt enkelt inte tid att driva den längre. Inte sedan jag öppnade min nya lunchrestaurang, säger Stefan Yavsan.
I augusti ifjol öppnade Stefan Yavsan, tillsammans med en partner, lunchrestaurangen Matfabriken på Händelö i Norrköping. Sedan en tid tillbaka är han ensam om projektet.
– Jag köpte ut min kompanjon och att driva verksamheten på egen hand kräver givetvis extra mycket tid. Det blir för körigt. Annars hade det inte varit några problem med att fortsätta med våffelstugan också. Men nu vill jag hellre fokusera på lunchrestaurangen. Den har potential. Det är väldigt mycket folk som har sin arbetsplats i området, säger han.
I slutet av februari lades Steffes Våffelstuga ut till försäljning på Blocket. I annonsen saluförs den som "en charmig våffelstuga vackert belägen i pittoreska Söderköping med fantastisk utsikt över Göta kanal". Det begärda priset är 800 000 kronor.
Några bud ännu?
– Nej, ingenting än så länge. Jag har fått någon förfrågan men ingen har kommit till skott. Fast den har inte varit till salu så länge än. Samtidigt tror jag att det kan bli svårt med en försäljning. Det märks att det är tuffa tider nu för många, säger Stefan Yavsan.
Och om du inte får någon köpare?
– Då får jag fortsätta att driva den som tidigare. På något sätt ska det gå. I så fall räknar jag med att som tidigare öppna den 1 maj.
Stefan Yavsan säger att de tre somrar som han har drivit våffelstugan i Villa Gloria har varit framgångsrika.
– Verkligen. Det har gått jättebra med mycket kunder. Det har varit tre bra somrar på så sätt. Egentligen vill jag inte sälja. Det är snarare så att jag känner att jag måste det. Att jag inte har tid att dra runt båda verksamheterna.
När Stefan Yavsan öppnade Steffes Våffelstuga var han full av förhoppningar och hade stora planer. Små prinsvåfflor med glass och topping av frukt, strössel och annat var hans idé. Att det redan fanns flera glassrestauranger i Söderköping oroade inte.
– Tanken är inte att köra med glass utan det är våfflorna som är det speciella. Konkurrens är bra och jag är inte orolig över att det redan finns ett stort utbud. Vi kan komplettera varandra, sa Stefan Yavsan när han intervjuades i samband med premiären våren 2021.