Det ska vara styrelsemöte i whiskyklubben Small Town Whisky Society när NT:s reporter ringer på Senja Ljungs dörr.
Redan där finns de flesta av styrelsemedlemmarna och det är lätt att förstå att whisky är deras passion.
Det pratas om sorter, rökighet eller inte, om provningar och provningsledare om vartannat.
Klubben bildades 2007, av Douglas Christiansson och Carsten Carlsson, och har nu 55 medlemmar.
- När jag blev pensionär ville jag ha något kul att göra, säger Douglas Christiansson som numera är hedersordförande i klubben.
Presenterade en idé
Tillsammans med Carsten Carlsson tog han kontakt med Söderköpings Brunn och presenterade idén för 37 åhörare i januari 2007.
- Vi hade bestämt att det skulle vara max 25 men det gick ju inte att säga nej. Det är fortfarande lång kö för medlemskap, men vi vill inte vara för stor grupp, säger Douglas.
Idag har Senja Ljung tagit över rollen som ordförande. Hon var inte alls whiskykunnig från början.
- Jag tyckte att det var gott men jag kunde inte så mycket om det. Varje provning är en utbildning i sig. Nu läser jag mycket i böcker också, säger hon.
Gruppen har varit på whiskyresor i bland annat Skottland. Där har de besökt destillerier och provat whiskysorter på plats. De bjuder också in provningsledare från olika länder och avslutar träffarna med gemensam middag.
En månad efter styrelsemötet har klubben besök av Alastair Walker som är provningsledare för ett destilleri i Skottland. Han arbetar med att åka runt i världen för att leda provningar. Den här gången ska klubbmedlemmarna få smaka sju olika whiskysorter. Och det märks att de 55 medlemmarna ser fram emot smakproven.
Har gjort logotype
Karin Toresand, som står bakom klubbens nya logotype, är en inbjuden gäst till kvällens provning:
- Min man är medlem i klubben men jag har ingen kunskap om whisky. Det här ska bli jättespännande.
Vid provningarna sätter klubbens medlemmar betyg på de olika sorterna.
- Och det kan verkligen variera, säger Douglas Christiansson.
Individuell dryck
Whisky är en högst individuell dryck, tycker medlemmarna. Någon tycker om rökiga sorter, någon annan kanske inte tycker om det alls.
- Sen handlar det om vilket humör man är på. Kommer man hem en mörk kall höstdag väljer man säkert en rökig sort, säger styrelsemedlemmen Bengt Dahl.
Provningarna börjar alltid med att alla smakar minst fyra sorter. Idén med klubben är att de ska kunna prova dyra sorter som de annars inte har råd med.
- Det finns många dyra sorter och vi köper in ungefär fyra flaskor per gång. Varje glas innehåller två centiliter och som mest dricker vi allt som allt tio centiliter. Den som vill bli onykter får gå någon annanstans. Det finns betydligt billigare sätt, säger Anders Lindskog i styrelsen.