– Det är otroligt att ett år redan har gått! Nu är det dags att fira, säger Anne-Louise Kroon, initiativtagare till Coffice vid Hagatorget.

Planen var att skapa är en mötesplats för näringslivet där de kan hålla möten och utbildningar och där också företag kan hyra in sig permanent eller temporärt i lokalerna.

– Vi har faktiskt överträffat våra mål med råge. Dels har vi ett antal företag som etablerat sig på Coffice, dels har vi fått väldigt många nya samarbetspartners och många nya företag som intresserar sig för Söderköping, säger Anne-Louise Kroon.

På ettårkalaset fredagen den 18 januari bjuds det på "mingel, musik och mums" i lokalerna. Samarbetspartners, företag, medlemmar i Stadskärnan och näringslivets intressenter är inbjudna.

– Vi har redan 60 anmälda. Till invigningen hade vi plan på 60 personer men det blev 110, säger Kroon och väntar sig fullt hus.

Under vecka fyra blir det sen ett flertal föreläsningar på temat digitalisering.

– Vi har ju använt det som ett av våra ledord, att man med hjälp av samverkan och de nya digitaliseringsverktygen ska kunna öka tillväxten i våra företag.

Bland annat kommer Thomas Anderberg från Anderberg media hålla en föreläsning om modern marknadskommunikation, Gaia ger exempel hur digitalisering av platser kommer till nytta för besöksnäringen och CG Station bjuder in till föreläsning under temat "3-D visualisering och animation - hur svårt kan de va?".