Deras shownummer var bäst av alla

Savannen vaknar till "En värld full av liv". Lejonkungen, eller hunden Leffe, höjs mot skyn. Det är starten på det shownummer som Söderköpings ryttarsällskap ska visa upp på Jönköping Horse Show i helgen.

Signe Nordén Reinvart håller hunden Leffe som får spela Lejonkungen. På bilden ses också Ella Westerström, Hanna Ahnlund, Tuva Hjelte, hunden Benny och hästen Brukne.

Signe Nordén Reinvart håller hunden Leffe som får spela Lejonkungen. På bilden ses också Ella Westerström, Hanna Ahnlund, Tuva Hjelte, hunden Benny och hästen Brukne.

Foto: Louise Åsenheim

Söderköpings kommun2019-10-31 12:00

Vad är du och din ridskola bra på och vad gör er unika? Den frågan ställdes till alla ridskolor i Sverige och svaret skulle komma i form av ett fem minuter långt shownummer. SRS valde att iscensätta ett stycke ur Lejonkungen, med hjälp av fyra hästar, tre hundar och 14 människor. 

– Vårt budskap är att hos oss får alla vara med, säger Gunilla Melin, ridskolechef på SRS.

Åldrarna på de inblandade i showen är mellan elva och 55 år och de kommer från alla möjliga delar av föreningen. Personal, styrelse och ungdomssektion är bara några av alla grupper som rabblas upp.

Det är andra året i rad som föreningen skickar in ett bidrag och tävlar om att få visa upp sitt shownummer på Elmia. Den här gången gick de hela vägen och vann.

– Vi kände att i år är det vår tur. Med tema kärlek, glädje och fin musik, säger Gunilla Melin.

Alla är glada över vinsten och över att de nu får åka iväg som en stor "SRS-familj". 

– Det är ett ämne att samlas runt och det ökar vår gemenskap.

Vad är det roligaste med vinsten?

– Att vi gör det tillsammans, säger Ella Westerström, elva år och iklädd giraffdräkt.

Mamma Maria, som ska vara elefant, håller med.

– Ja, och det blir mycket skratt.

De yngre deltagarna är inte bara glada utan också lite nervösa inför det stora framträdandet på arenan. Tuva Hjelte spelar Timon och ska köra hästen Diva.

– Jag har kört lite på ridskolan ibland. Men man vet ju inte hur hästarna reagerar när de kommer in på en stor arena, det är ju inte deras vardag, säger hon.

I numret ingår också hundar, i rollerna som Lejonkungen och Nala. Hunden Benny, som ska gå igenom en kärlekstunnel, är bara sex månader.

– Det känns spännande, jag vet inte hur han reagerar på publik och applåder, säger matte Sanna Franzén.

Samtidigt som den stora skaran åker till Jönköping i helgen är det full aktivitet på ridskolan i Söderköping. Den årliga SRS-dagen går av stapeln på lördag och bjuder på en massa uppvisningar och aktiviteter.

– Vi funderade ett tag på om vi skulle flytta på dagen när vi vann det här. Men vi stämde av med de som skulle vara kvar hemma och de var positiva till att axla rollen och hålla i SRS-dagen. Vi har en bra känsla, det är ingen som har bangat, säger Gunilla Melin.

Bland annat blir det loppis, ansiktsmålning, tipspromenad, ponnyridning och olika shownummer.

Ella Westerström visar hjärtana som har pysslats fram och ska användas i showen.
Ella Westerström visar hjärtana som har pysslats fram och ska användas i showen.
Karta: Söderköpings Ryttarsällskap
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!