Söderköping

– Däremot kommer vi att ha en dialog med henne och framföra att det var olämpligt att hon deltog i det sammanhang som hon gjorde, säger Peter Karlström, (C) ordförande i Söderköpings kommunkrets.

Det var i början av februari som NT berättade att Annelie Sjöberg, som är aktiv i kommunpolitiken i Söderköping, var en av talarna vid det uppmärksammade evenemanget "Folkets demonstration" på Norrmalmstorg i Stockholm. Enligt uppgifter deltog ett antal högerextremister och representanter från uttalade nazistiska organisationer.

När Annelie Sjöberg fick frågan varför hon deltagit blev svaret: "Jag var där för att tala mot regeringen och den politik de för". Men lämpligheten av hennes deltagande ifrågasattes snabbt av Centerpartiets partisekreterare Mikael Arthursson, som sade "Demonstrationen är ett olämpligt sammanhang för en centerpartistisk politiker att med verka i"

Men kretsstyrelsen i Söderköping väljer lite mildare tongångar.

– Vi är överens samtliga i styrelsen att det här var ett olämpligt sammanhang, men vi tror att den rätta vägen är att ha ett samtal med henne. Vi räknar med att vi ska kunna ha det den här veckan, säger Peter Karlström.

Med tanken på den här händelsen, känner ni er ändå bekväma med att hon företräder partiet utåt även i fortsättningen.

– Ja absolut, det gör vi.