Johan Lindgren är född och uppvuxen i Söderköping och utbildade sig efter gymnasiet till byggnadsingenjör på Campus Norrköping. Efter det jobbade som försäljningsingenjör av tekniska textilier, det vill säga rökgasfilter till olika anläggningar. Eddy Demir, ägare till ED Bygg, hade han lärt känna genom Round table 104 i Söderköping, och 2008 blev han värvad av honom till att jobba med projektledning och marknadsföring. Efter tre år där bytte Johan jobb igen, den här gången blev han depåchef på Lipac liftar i Norrköping.

– Jag startade upp en depå i Linköping och blev kvar där i nästan åtta år.

Men förra året fick han ett oväntat samtal av Eddy Demir, som frågade om han ville bli hotelldirektör på Söderköpings Brunn. ED Bygg skulle köpa hotellet och i och med det få en helt ny verksamhet i sitt bygg- och fastighetsbolag. Trots att Johan Lindgren saknar erfarenhet av hotell- och restaurangbranschen tvekade han inte att säga ja till erbjudandet.

Artikelbild

| Efter att ha gått bredvid förra ägarna i tre månader är det nu Johan Lindgren som styr skutan Söderköpings Brunn. "Jag känner mig bekväm i rollen och det är jätteroligt att jobba" säger han.

– Jag är nyfiken, och modig. Och jag ser att Söderköpings Brunn är en anläggning med en jättefin anrik historia och stor potential, säger han.

I tre månader har han nu gått bredvid paret Ekblad som byggt upp företaget under 44 år.

Vad har de lärt dig?

– Massor! På vilket sätt de tänker när de sköter anläggningen, det finns en tanke bakom allt. De har drivit det på ett otroligt sätt, de har ju levt med det här stället.

Artikelbild

| Spadelen på Brunnen har nyligen byggts om men planer finns på att utöka den ytterligare.

Johan säger att han har mycket kvar att lära, men känner sig bekväm med att nu ha axlat rollen som vd.

– Personalen är jätteduktig så vi kommer hjälpas åt att ta det här till nya nivåer.

Artikelbild

| Hotellbranschen är ny för Johan Lindgren men det finns ändå likheter med bygg- och industribranschen. "Jag har hela tiden jobbat med kunder och service", säger han.

Och redan nu har han och ägaren visioner för hur företaget ska utvecklas. Det finns långt gångna planer på att bygga ut spaverksamheten, men exakt vad som planeras kan han inte avslöja än. Samtidigt med nysatsningar är ambitionen att bevara det historiska arvet. Det finns planer på att det gamla tornuret, som kan vara ett av de tre äldsta i Sverige, ska börja snurra igen och brunnen där vatten från S:t Ragnhilds källa kommer upp ska det åter gå att dricka ur. Societetssalongen där läckor förstört takmålningarna ska restaureras i gammal stil.

– Vi kommer fortsätta förfina och utveckla fastigheten. Målet är att vi ska ha nöjda kunder och en högre beläggningsgrad. Vi har kapaciteten.