– Vi har firat så här tillsammans sedan 2010 och bjuder in enskilda verksamheter som Gårdeby friskola och Musikanten och vi håller alltid till här, berättade Madeleine Elliot, en av ägarna till Sofies Gård.

Sofies Gård, som firade 20-årsjubileum förra året, är nästan en bondgård i miniatyr, med får och getter, ankor, höns, kaniner och hästar. Inriktningen är från första början just djur och natur. Alla barn här är delaktiga i skötseln av djuren och det finns också stora marker omkring gården att disponera.

Men förutom att titta på djuren den här dagen kunde man också låtsasrida på käpphästar och hoppa hinder. Tilde och Stella var två av de elever som provade på det.

Artikelbild

| Tilde och Stella beredda att ge sig på hinderhoppet.

– Men det är lättare att hoppa utan häst, sade Stella.

Alla aktiviteter var inte ute i det sköna majvädret. Inomhus var det möjligt att manövrera små radiostyrda racerbilar vilket lockade flera att prova på.

Sofies Gård öppnade sin verksamhet i Söderköping i januari 1998 och i närheten finns också SOK:s friluftsanläggning. Här drivs idag fyra olika verksamheter, skolbarnomsorg (fritidshem), förlängd skolbarnomsorg för barn och ungdomar som omfattas av LSS, daglig verksamhet och korttidsboende.

Fritidshemmens Dag firades över hela landet 14 maj.