Kompisen slog dem med ett baseballträ

Efter att ha suttit och druckit öl tillsammans surnade en av kompisarna till och slog de två andra med baseballträ.

Polisen grep den misstänkte sedan han slagit två kompisar med ett baseballträ.

Polisen grep den misstänkte sedan han slagit två kompisar med ett baseballträ.

Foto: Mostphotos

Söderköpings kommun2019-10-10 12:00

Det var i mitten av juli som tre kompisar satt i en 27-årings lägenhet i Söderköping och drack öl och lyssnade på musik tillsammans.  Enligt polisförhör ska de haft det allmänt trevligt.

Tillsammans bestämde de sig för att beställa en taxi och åka in till Norrköping för att fortsätta festandet där. Efter ett tag upptäckte 27-åringen att de andra inte beställt taxi, som de kommit överens om. Han ska då ha blivit irriterad och kört ut de båda ur lägenheten.

De båda utslängda fick dock ganska snabbt tag i en ny taxi, men innan de åkte iväg knackade de på 27-åringens dörr för att se om han ville med till Norrköping trots allt.

I samma stund kom 27-åringen, enligt åtalet, ut genom dörren med ett baseballträ och började slå kompisarna. De fick ta emot slag på armar och ryggar. Efter det flydde de till en släkting i närheten.

De tog sig sedan till Vrinnevisjukhuset för vård och dokumentation av sina skador.

27-åringen hämtades dagen efter in av polis för förhör, inledningsvis misstänkt för grov misshandel. Rubriceringen ändrades senare till misshandel av normalgraden. 

I samband med hämtningen fattade polisen misstanke om att 27-åringen var påverkad av någon form av narkotika. Han ska haft glansiga ögon, stora pupiller och sävligt tal. Av den anledningen gjordes en husrannsakan i hans lägenhet. Där fann man bland annat två flaskor med cannabisolja.

Nu åtalas 27-åringen för misshandel samt ringa narkotikabrott. 

Den misstänkte erkänner båda åtalspunkterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!