När nuvarande avtal med Telia Company AB löper ut kommer IP-Only Network AB i oktober att ta över som kommunikationsoperatör i Söderköping. Enligt kommunen kommer en överflyttning av kunder att ske under senare delen av 2018. Planeringen av denna överflyttning kommer att påbörjas i augusti. Enligt ett meddelande på kommunens hemsida kommer detta inte att påverka kunderna, i alla fall inte för de flesta.

Vi har utan framgång sökt Rickard Bardun, förvaltningschef på serviceförvaltningen vid Söderköpings kommun, som är den som har kunskap kring överflyttningen.

Johan-Christer Svensson är regionchef för IP-Only.

– De som har en annan internetleverantör än de som finns i vårt nät kommer att vara tvungna att byta, men det handlar om mindre än en handfull kunder, säger han.

Exakt vilken internetleverantör det gäller är Johan-Christer Svensson osäker på.

– Jag tror att det handlar om Riksnet, men vi kommer att gå ut med information till de kunder det gäller. Detta gör vi i samarbete med Söderköpings kommun och Telia, säger han.

Avtalet som kommunen 2016 slöt med fiberjätten gjordes i strid med lagen om offentlig upphandling (LOU). Om detta har vi tidigare skrivit flera artiklar:

Rundade lagen och skrev miljonavtal

Politikern: "Det kan finnas brister"

Fiberexpert satt på dubbla stolar

"Det borde han inte ha gjort"

IP-Only använde kommunens bensinkort

Bredbandsavtal skulle ha upphandlats