Under hela förmiddagen pågick repetitioner av eleverna som går i årskurserna 4-6. Det var första gången som alla elever träffades för att tillsammans skapa musikalen Djungeläventyr, som de sedan samma eftermiddag och kväll spelade på Vikingen. Alla kommunens sju mellanstadieskolor är med i musikprojektet.

– De har tränat var för sig på respektive skola under hela våren och nu ska vi sätta ihop det till en föreställning idag, säger musiklärare Anna-Lena Josefsson.

Ungefär 130 barn i kommunen har valt musikprofil och Kulturskolans elever var med och spelade i orkestern.

Artikelbild

| Eleverna på Kulturskolan bildade orkester till musikalen Djungeläventyr.

Repetitionerna började redan i januari ute på skolorna då eleverna fått ta del av sin scen. De har fått vara med och påverka manuset och tränat ett par gånger i veckan.

– Det här är första gången vi träffas och repar tillsammans och sedan blir det två föreställningar idag, säger Anna-Lena Josefsson.

Temat Djungeläventyr har musiklärarna bestämt och musikalen framförs med Electric Banana Bands låtar.

– Jag har skrivit ett kort manus som binder samman låtarna och sedan har barnen varit med och utvecklat. Det vi vill få fram med musikalen är att man måste bry sig om hur alla mår och vi måste acceptera olikheter, säger Anna-Lena Josefsson.

Artikelbild

| Cirka 130 elever från alla kommunens mellanstadieskolor bjöd igår på musikalen Djungeläventyr.

Dramapedagogen Helena Lord spelar professor Lian som tillsammans med barnen försöker att en liten schimpansunge ska hitta hem till sin flock. Det musikaliska arrangemanget står Claes Henke för.